Младежи участваха в безплатно обучение на тема „Как да изградим успешна връзка”

 

Безплатно обучение за младежи се проведе в Бургас. Клуб "Медик" към Национално Сдружение „МЛАДЕЖКИ ГЛАС” организира събитието на тема "Сексуално здраве - Как да изградим и задържим успешна връзка", с известните лектори доц. д-р Румен Бостанджиев и Катя Пенева.

В обучението бяха засегнати теми за това как да задържаме връзка, как да имаме успешна връзка, борса за партньорство и техники на взаимоотношения между партньори. Младежите участваха в ролева игра „школа за партньорство” с цел изграждане на силни отношения за половинки и необвързани момичета и момчета.

 

„Партньорите доброволно живеят един с друг, прекарват време заедно и се обичат. Всеки ден те трябва да си спомнят за нещата, които правят един за друг и какво означава присъствието на единия в живота на другия” каза Гергана Давидкова, председател на клуб „Медик” към сдружението.

 

Доц. д-р Румен Бостанджиев е един от малкото специалисти у нас с над тридесет годишен професионален опит в областта на сексологията. Съчетавайки медицинското си образование с квалификацията си от няколко международни програми по психотерапия, той ежедневно помага на лица и двойки да се справят с предизвикателствата на интимното партньорство като израстват заедно.  

Катя Пенева е магистър по социално консултиране и психология, занимава с научни изследвания в областта на семейните отношения.  От 2014г. съвместно с доц. д-р Румен Бостанджиев създават Институт за развитие на човешките отношения - „ Компас“ в гр Бургас. Голямата й страст е свързана с невербалната комуникация и умението да разбираме несловесния език в човешкото общуване.

По проект Младежки Информационно-Консултативен Център /МИКЦ/ Бургас – Гласът на младите на Национално Сдружение "МЛАДЕЖКИ ГЛАС", финансиран по Националната програма за младежта (2016-2020) към Министерството на младежта и спорта.

От младежкия екип на сдружението споделят, че безплатните събития продължават. Следете официалната страница на сдружението: www.facebook.com/mg2007 и www.mg2007.bg .